Sehebat Mana Pun Anda…You Need A Team!

Jangan pandang rendah dengan kepentingan kerja berkumpulan. Jangan pandang remeh apabila perkataan teamwork dilaungkan. Dan usah bersikap enteng dek kerana merasakan diri anda sudah hebat berkuasa…

Badr bercakap atas dasar pengalaman. Dan yang menariknya, benda ni berlaku satu ketika dahulu ketika Badr baru berjinak-jinak dengan dunia latihan. Semua Badr buat sendiri ; daripada bawak barang, pasang bunting sehinggalah terima penghargaan sebagai penceramah. Lone ranger le katakan. Dan situasi ini sebenarnya tidak membangunkan diri dan perniagaan. Alhamdulillah, tak lama lepas tu Badr mula merekrut para apprentice yang komited.

Baru-baru ini Badr dijemput untuk berkongsi pengalaman dan tips bersama para guru di SK Tun Abdul Aziz Majid. Dan waktu tu, Badr terpaksa ke sana seorang diri. Nasib baik guru-guru di sana peramah dan membantu jadi tidak lah sukar sangat untuk mengendalikan program seorang diri. Yang bestnya, hari tu Hari Guru, so seminar itu umpama hadiah Speak Out AMPAC untuk mereka.

Yang tak bestnya, terlupa nak minta tolong cikgu tangkap gambar guna kamera Badr. Hasilnya, dua gambar je yg dapat…Tu pun Badr takde dalam tu…Ni le padahnya kalau buat kerja sorang diri….

Hehe, ingat tau, apapun, u need a team. Then we can talk about quality and professionalism.

Badr : SK TAAM memang best! (Dan tinggi!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: