Malam Save Gaza Bandar Baru Bangi!

Pada 7 Feb 2009 yang lepas, Badr sekali lagi diamanahkan oleh Aman Palestin & ISMA untuk mengepalai majlis rapat umum bagi menyelamatkan Gaza.

Program Malam Save Gaza yang dianjurkan oleh Persatuan Penduduk Bandar Baru Bangi dan pelbagai NGO ini (termasuk AMPAC) bertujuan untuk menyuntik kesedaran dan membimbing tindakan yang sebetulnya dalam menyelamatkan Gaza daripada terus diratah oleh Zionis Israel laknatullah.

Bermula dengan solat isyak dan kemudiannya solat hajat berjemaah, Malam Save Gaza yang dihadiri oleh 5000 orang ini diteruskan dengan persembahan pentomen dari KUIS, persembahan nasyid dari Marwan, Muadz, Daie dan Rabbani.

Dan persembahan-persembahan ini menyulami ucapan & pidato yang disampaikan oleh para perwakilan yang dijemput hadir. Antaranya ialah Dr. Shafie Abu Bakar, Salahudin Ayob, Dr. Asraf Wajdi Hj Dusuki, Mejar Nazri dan lain-lain.

Alhamdulillah program malam tersebut berjalan dengan lancar dan berjaya mengutip sebanyak RM15,000. Dan jika dicampur semua kutipan sepanjang 2 minggu Kempen Save Gaza berlangsung, semuanya mencecah RM158,000!

Sebagai pengerusi majlis, Badr berpuas hati dengan perjalanan program yang tamat tepat pada waktunya dan mampu menggerakkan jiwa umat Bangi untuk terus menuntut keamanan di Palestin dan kehancuran ke atas negara haram Israel.

Teruskan perjuangan wahai manusia. Kita musnahkan kezaliman dan tegakkan keadilan!

Badr : Khaybar! Khaybar! Ya Yahud! Jaishu Muhammad Saufa Ya’uud! Takbirrr!!

 

Posted in My Eyes. 1 Comment »

One Response to “Malam Save Gaza Bandar Baru Bangi!”

  1. Fad Says:

    ALLAHUAKBAR!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: