Badr in Bernama TV

Badr tak pernah terbayang untuk muncul di kaca televisyen dalam masa yang terdekat ini. Apatah lagi untuk bersiaran secara langsung.

Lobi Wisma Bernama

Tapi baru-baru ni, Bernama TV telah membuka peluang untuk Badr berkongsi informasi dan pengalaman dalam rancangan Hello Malaysia pada 21 November 2008 yang lalu. Thanks so much to Coach Sha and Coach Ridz for introducing me to Bernama TV.

Mula-mula tu agak risau jugak sebab ni first time Badr on air. Walaupun sebelum ni pernah beraksi di depan kamera tapi kali ni LIVE! Kespontanan berfikir dan berbicara amat-amat teruji.

Ia memang merupakan satu pengalaman yang cukup membuka minda. Macam-macam Badr lalui malam tu. Siap dimekap lagi sebelum on air. Hehe…kelakar betul. Kemudian berdepan dengan soalan-soalan En. Dahlan, moderator Hello Malaysia pada malam itu, yang boleh dikategorikan peramah dan mudah untuk berbincang. Orang Kedah rupanya! Satu kapal le…Hehe

Sesi perbincangan menjadi lebih selesa dengan adanya Coach Sha yang dah memang berpengalaman dalam rancangan tv ni. Bila Badr tengah Coach Sha relaks, bersahaja dan siap boleh buat lawak lagi, Badr pun tak lepas peluang untuk mengikut jejaknya. Hehe.

Yang menariknya, malam tu, memang AMPAC dipromosikan habis-habisan. Daripada video klip hinggalah kepada isi perbincangan, Az-Zahrah Multi-Intelligence Academy sememangnya menjadi tumpuan. (Sebentar tadi ada orang email nak join AMPAC sebab tengok Hello Malaysia! That’s wonderful!)

Apa-apapun, sesungguhnya malam itu merupakan malam yang cukup bersejarah untuk Badr yang baru nak membina nama dalam dunia motivasi dan latihan ini. InsyaAllah, mudah-mudahan ini bakal menjadi satu suntikan untuk Badr terus berjuang dalam perjuangan yang suci dan murni yakni memanusiakan manusia!!

Sedutan Episod Perancangan Cuti Sekolah (Maaf audio dan visual tidak memuaskan! Hehe)

Badr : Thanks to Coach Sha and Coach Ridz once again! It was a great journey and fantastic sharing!

3 Responses to “Badr in Bernama TV”

  1. Farish Says:

    i really proud of u bro.. Insyaallah AMPAC will go further & we on the right track to achieve our dreams. Thanks bro for the opportunity..

  2. badrulsani Says:

    thanks bro.. i do this now so that you and our team will have a smooth and easy path towards creating success. InsyaAllah, we’ll succeed!

  3. esbseminar Says:

    Ooh..what a great time we had!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: