The Journey of My 1st Baby!

Lilypie Expecting a baby Ticker

Pejam celik pejam celik dah 3 bulan 1 minggu 6 hari my wife pregnant… Takut jugak nak jadi ayah ni… Tapi takper, it’s all about your mind! Hehe…right?

Sejak nak jadi ayah ni, banyak benda le kena beringat… cakap takleh merapu-rapu sangat… tingkah laku kena jaga… macam-macam le…

U know why? Dalam tempoh pregnancy ini, ibu akan menghantar stimulus kepada bayi dan ini yg akan membentuk sikapnya. Maknanya jika ibu banyak baca Al-Quran, insyaAllah anaknya akan mudah taat kepada perintah Allah. Kalau ibu ni banyak baca buku sedih…silap-silap anak akan jadi kuat menangis… Entahlah, Badr pun tak berapa tahu bab-bab ni… But i’m learning it!

Inilah dikatakan pembentukan minda dan ianya bermula sejak dalam kendungan… It’s ok, Badr akan cuba dalami lagi bab-bab ni untuk kegunaan member-member yang sedang membina keluarga sekarang ni…

Badr : Doakan baby kitaorang selamat, sihat dan cemerlang ye…

2 Responses to “The Journey of My 1st Baby!”

  1. drInspirasi Says:

    semoga mendapat anak yang soleh…:-)..Nanti jadi ayah jangan lupa belanja ..hehe

  2. liyana Says:

    i don’t know about this, congratulations. murah rezeki.. does raidah already pregnant during her convocation? seem different. more radiant perhaps.. hehe, congratz again🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: