Back to Penang..!!

Petang ni Badr and family akan bertolak pulang ke Penang. Wah, dah lama tak balik penang ni… Rindu pulak rasanya! Selain rindu kat ayah, abg dan rumah, Badr dah plan untuk buat benda-benda lain yang Badr rindu!

Antaranya, hahaha…Main golf!! Giler dah lama tak pegang ‘menatang’ kayu golf tu… Dan kali ini permainan akan lebih bermakna sebab Badr ada ‘senjata rahsia’…Harap-harap lagi jauh bola pegi dengan menggunakan secret weapon ni…

Actually, bukannya reti sangat pun main golf ni…So far kitaorang main driving range je..Belum gi turun padang lagi…Haha… Pukul pun belum betul-betul mahir lagi…Tapi potensi ada! Haha..perasan.

Why golf? It tests your focus and persistence! That’s why Badr minat betul untuk main game ni.

OK, apa lagi ye…Haaa..tujuan asal Badr balik ni adalah untuk menghadiri kenduri my best friends di Penang dan Kedah. Suami tu my best friend in Irshad and UIAM. Isteri tu pun budak Irshad dan UIAM. Dan menjadi tutor di my tuition centre kat Penang. So, balik ni Badr akan pegi dua-dua kenduri!! I don’t care… So kena beli dua hadiah la jap gi…huhu

Yang istimewanya pasangan ini ialah Badr lah insan yang telah memulakan gosip antara diorang berdua ni kat sekolah waktu form 2 dulu..Tapi dua-dua jual mahal… Alhamdulillah, jodoh pertemuan di tangan Allah. Sekarang dah selamat bernikah. Dan Sabtu dan Ahad ni kenduri di rumah perempuan dan lelaki. Congrats to Redza and Emmyza!

Apa lagi ye nak buat di Penang? Ermm…jumpa member-member lama! Yes! Nanti bleh jumpa kat kenduri! Mesti kena kutuk punya sebab makin gemuk! Haha… Takpelah, ikut isteri mengandung…Raidah 3 bulan, so Badr pun 3 bulan gak le…

Eiii…tak sabar nye nak balik Penang. Doakan kitaorang selamat pergi dan balik ye! Alrigghhhttt!!!

Badr: Tak sabar nak cium tangan ayah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: