Macam mana nak buat duit menerusi Business Presentation?

Simple…InsyaAllah…

Prinsipnya begini… KITA CUMA AKAN MENJUAL PRODUK DENGAN BAIK JIKA KITA BERJAYA MENJUAL PRODUK KEPADA DIRI SENDIRI DENGAN BAIK.

Haaa…faham? Maknanya, kita akan menjadi seorang yg hebat dalam menyampaikan presentasi perniagaan sekiranya produk yang ingin kita jual itu telah kita beli, kita pakai dan kita peroleh manfaatnya!

Kerana apabila kita berbicara, bicara kita hadir dari hati dan terpapar komitmen dan keghairahan di wajah kita. Semuanya kerana apa yg kita sampaikan adalah berdasarkan pengalaman dan bukannya teori semata-mata.

Contoh: jika anda menjual ubat kuat, anda akan menjadi lebih bersemangat ketika membuat presentasi sekiranya anda sendiri yg memperoleh manfaat daripada ubat kuat tersebut.

Dan jika anda tidak pernah makan ubat tersebut, prospek anda akan dapat mengesan bahawa anda yang sedang bercakap ini bukanlah bercakap atas dasar pengalaman. Mungkin daripada pembacaan sahaja. Dan akhirnya prospek anda tidak mahu membeli produk anda. Alasannya? Kenapa perlu beli produk daripada orang yang cakap tak serupa bikin?

Jadi, sebelum menjual kepada orang, juallah kepada diri sendiri!

Badr : Kalau kita dah suka, orang tak beli kita tak rasa rugi…malah rasa kesian pulak pada yang menolak untuk membeli tersebut…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: