Hala Tuju Anda…Mengapa Masih Belum Tiba? (Part 2)

OK… Jom kita masuk ke langkah kedua bagaimana untuk mencapai impian.

MENGATUR STRATEGI YANG EFEKTIF

Apabila impian sudah spesifik, kini tiba masanya kita mengatur strategi. Strategi yang nak diatur mestilah mengambil kira jangkamasa dan kaedah untuk kita mencapai apa yang kita inginkan itu. Dan cara yang termudah untuk mengatur strategi yang efektif ialah, kita TIRU langkah-langkah orang yang sudah pun berjaya dalam bidang yang hendak kita ceburi!

Yup, simple! TIRU je. Kalau nak turunkan berat badan, dapatkan seorang yang boleh menjadi model, cari apa rahsia dia menurunkan berat badan dan ikut sahaja caranya. Kalau nak menjadi kaya, ikutlah cara orang kaya bertindak. Kalau nak hidup bermotivasi, cerap nilai dan pengisian yang diberikan oleh motivator kegemaran anda!

Haha..Mudah bukan?? Dan saya pasti, akan ada di kalangan pembaca berkata, “alah setakat tips macam ni aku pun tahu!” Haha…persoalannya, kalau anda tahu, kenapa tidak amalkannya?!

Jadi macamana kita nak dapatkan rahsia-rahsia model ini? Tiga cara
1) terus berjumpa dengannya dan ajukan soalan
2) baca buku yang ditulis olehnya
3) dengar kaset/cd atau tonton VCD nya.

Ingat, hanya orang yang bodoh akan mengulangi kesilapan yang boleh dipelajari daripada orang lain!

Badr : Jom cari model dan korek rahsianya!!

2 Responses to “Hala Tuju Anda…Mengapa Masih Belum Tiba? (Part 2)”

  1. rifqah Says:

    cane nk daftar kem kt sg congkak 2??

  2. badrulsani Says:

    boleh bagi details kat abg badr…just sms me 012-4123305


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: