Reviving My Words & Writings…

Wahh..lenguhnya kakiku ini…Mana tidaknya, baru je balik dari Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2008! Badr and my beautiful wife telah membawa AMPACers Lepasan SPM ke PWTC petang tadi dan matlamat kami hanya satu; membakar semangat cintakan buku!

Nasib baik pergi hari Isnin, so takdelah ramai sangat orang. Sempat jugak le jumpa dengan my publisher (Ameen) dan bersembang dengan penulis Faisal Tehrani (one of the creative and unique writers I ever met).

Alhamdulillah, daripada kehadiran yang Badr lihat, kini rakyat Malaysia makin ramai yang suka membaca. Walaupun masih jauh ketinggalan di belakang berbanding masyarakat di US dan UK (dalam bab membaca), kita kini mengorak langkah ke hadapan. Tapi golongan yang tidak minat membaca pun masih ramai. Mereka belum sedar betapa berharga sesebuah buku kepada kehidupan mereka.

Teringat pesan Badr kepada AMPACers sebentar tadi… “It took me 10 years to write this kind of book…my knowledge and experience…I put it in Bijak Berbicara Mencuit Rasa…And then this 10 years experience book can be bought for only RM29!! Means, u can know and learn what I learned in 10 years before by just buying and reading my book! Come on…RM29 to gain priceless experience…Why not?!! U need to read! Because you can become better than the author!”

Yup, kalau anda benci atau malas membaca, u’re at the wrong time, in the wrong place with the wrong people…Zaman teknologi maklumat ini menuntut kita sentiasa rajin membaca!!! Siapa yang malas membaca, jgn salahkan sesiapa jika anda disisih, ditipu dan diambil kesempatan.

Selain tu,bila dah pergi ke pesta buku ini, dengan secara automatiknya, timbul rasa nak menulis kembali. Membuak-buak dan bergelocak! Bukan sekadar untuk menghasilkan buku yang baru tetapi untuk berkongsi ilmu dan pengalaman bersama semua orang yang ingin berubah menjadi lebih hebat! InsyaAllah ini mampu menjadi pelaburan yang menguntungkan di dunia dan akhirat!

Jadi nantikan buku-buku tulisan Badrul Sani yang baru ye! I believe I can do it better! Pray for me ya!

Badr: Coretan Pembicara Gemilang Siri 1 akan dimulakan kembali penulisannya!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: