Teamwork Makes The Dreams Work

Untuk cemerlang, anda tidak mampu melakukannya seorang diri… Terimalah hakikat bahawa berpasukan itu lebih baik daripada anda berjuang bersendirian…

Tapi jangan pula anda tersilap bahawa hanya semata-mata berpasukan ia bakal menjanjikan kejayaan. Berpasukan ialah syarat pertama manakala syarat kedua terpenting ialah semangat kekitaan.

Memiliki pasukan itu bagus tetapi ia perlu diunjurkan bersama kerjasama dalaman dan perkongsian matlamat. Anda tidak mampu mencipta kumpulan yang bagus jika matlamat masing-masing berbeda, dan ahli-ahlinya bersikap individualistik.

Menjadi pasukan terbaik bermakna anda perlu memastikan kumpulan tersebut berkiblatkan matlamat bersama berbanding kepentingan peribadi. Dengan kerjasama kukuh dan semangat pasukan yang utuh, tiada apa yang ampuh untuk anda hadapi!

Belakangkan sikap pentingkan diri anda, kerana setiap kali anda berjuang untuk kepentingan bersama, anda akan menjadi seorang yang lebih cemerlang dan berdedikasi! Percayalah… Mempertahankan ummah akan lebih memberikan anda nafas untuk hidup berbanding mempertahankan periuk nasi sendiri…

Badr : Lu pikir la sendiri…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: