Mari Mengundi…

Yeaaa! Alhamdulillah, Badr akhirnya boleh balik mengundi di Seberang Jaya, Pulau Pinang pada hari Sabtu ni… Bestnyer…Maklumlah, first time mengundi! Pilihanraya lepas belum cukup umur lagi… Pusat dan status mengundi pun dah check. Tinggal nak pangkah je lagi…

Hehe..gambar yg tertera di bawah ni bukanlah gambar calon PAS ye… warna je kebetulan sama… Gambar ni gambar kahwin yang ditangkap dan diedit oleh jurugambar profesional di Kepala Batas… Nice uh?

Sebut pasal Kepala Batas, that’s will be my wife punya tempat mengundi… Meanwhile, her husband (i.e. me myself), is a legal voter for Permatang Pauh Parliament. Haha, memang panas la tempat tu… My sis called just now bgtau betapa meriah dan panasnya keadaan di Parlimen Permatang Pauh dengan poster dan kempen yang cukup hangat… Ni yang tak sabar nak balik ni!

Huhu…tapi sebelum balik, i got a lot of tasks to be done… Termasuklah bagi ceramah trio edition esok di SMK Pandan Indah… Selalunya duo edition (dua kali ceramah dalam sehari di sekolah yg sama), kali trio edition (tiga ceramah!) …huhu…Semoga Allah membantu hambaNya yang lemah ini…Ameen….

Oklah, yang dah layak mengundi, jom la kita balik mengundi… Cukuplah dengan sikap mengutuk pemimpin kerajaan dan pembangkang… Bila time mengundi tak nak mengundi.. time complain dia lantang mengalahkan pemidato kebangsaan…hehe.. Jgn Mare… OK, see you all! Mari tentukan masa depan negara!

Badr: Mari mengundi…mari mengundi…jgn lupa kewajipan pada negara…. (ni lagu tau)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: