Attire…So important!!!

Whether u like or not… Attire plays 55% impotance and effectiveness in your performance…

Pakaian, selain memberikan impresi positif tentang diri, ia juga mencipta suasana dan semangat kepada pembicara itu sendiri.

Contoh, baru-baru ini, Badr sengaja berpakaian sporty, (wearing sports shoes, cap and F1 shirt) semasa menyampaikan satu ceramah motivasi di Ampang. Sungguh, memang terasa lain di hati. Oleh kerana tema sporty yang dipilih, ceramah hari tu Badr memang banyak bergerak dan lebih aktif.

Mungkin kerana kasut…Mungkin kerana topi…Tapi yang pasti pakaian itu telah menimbulkan rasa semangat! Wow…baju pun ada kuasa dia jugak tau…

So, pilihlah pakaian yang sesuai. Kerana pakaian akan memimpin anda dan semangat anda dalam berbicara! Simple but impactful!

Badr: Tapi Badr cuma akan pakai macam ni sekali sekala je.. tengok le jugak tajuk ceramah tu..kalau ceramah agama, konfem tak sesuai! Hahaha…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: