My ‘Nikah’ Day…

Masha Allah…betapa gementarnya hati menantikan saat pernikahan ini… Satu penantian yang cukup menguji diri… Pagi tadi, rasa macam agak kaget… Risau dan takut… Walaupun mata memandang kumpulan hantaran yang cantik digubah, namun hatiku merantau jauh memikirkan bagaimana perjalanan hari bersejarah ku ini…

before nikah Tak lama lepas tu, adik beradik dan saudara mara tiba… Masing-masing membawa buah tangan dan senyuman bermakna…

Ku rasakan debaran jantung semakin hebat menggendang dadaku…

Tepat jam 10.30pg, tgn tok kadi ku jabat dan kulafazkan qabul dengan yakin. Alhamdulillah, dengan sekali akad, Raidah Khalisah bt. Mahadi sekarang sudah sah menjadi permaisuri hidupku…

Penantian 10 tahun akhirnya membuahkan pernikahan sah antara Badrul Sani dan Raidah…

10 tahun kami kenal, dan tahun ini kami bergelar suami isteri…

Ya Allah, aku rafakkan kesyukuran yang terkira tingginya, aku dambakan sedalam keampunan, agar Kau jadikan pertemuan dua jiwa ini satu kebahagiaan dunia dan kesejahteraan akhirat... Amin Ya Rabbal Alamin…

Kepada semua, jangan lupa datang ke Majlis Perkahwinan Badrul Sani dan Raidah Khalisah di Tasek Gelugor, Perai. Kepada yang tak tau alamat, don’t worry, just clik here

My Nikah Day

Badr : Alhamdulillah…Thanks for all the doa… God bless us!

4 Responses to “My ‘Nikah’ Day…”

  1. Irdiani Mohd Salleh Says:

    I’m surprised that u managed to post this blog on ur akad nikah day itself….hehe…sempat lagi tu…anyway Selamat Pengantin Baru to both of u…semoga kekal. bahagia and enjoy your life as husband and wife, ok..another primary school classmates got married…i’m wondering, lepas ni turn saper pulak…haha..upload gmbar kawin byk2 nanti ye….

  2. liyana Says:

    I’m sooooo sorry I couldn’t make it to your wedding. kena balik kampung ke Perak during CNY.

    Selamat Pengantin Baru, semoga berbahagia, semoga murah rezeki, dapat anak cepat (tak muda dah tau, kalau dapat anak tahun ni, dia kuar Uni, korang 2 orang dah dekat nak pencen tau, 45 years, so dun waste time, hehe). Semoga berpanjangan jodoh hangpa.

  3. badrulsani Says:

    Thanks yan and liyana…
    It’s ok, nanti jgn lupa datang rumah ye…

  4. Zaiful Says:

    salam motivasi,
    diucapkan selamat pengantin baru,
    semoga berbahagia didunia hingga akhirat,
    menjadi pasangan juara,
    bersama membina anak-anak juara..tq


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: